5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitektide liit avab 90. juubeli puhul omanäolise näituse

Eesti Arhitektuurimuuseumis avatakse 7. oktoobril Eesti Arhitektide Liidu 90. juubeliaastale pühendatud näitus „Jäljed“, mis jääb avatuks 11. detsembrini.

Muuseumisse ehitatud omapärasel maastikul jalutades saab ülevaate Eesti Arhitektide Liidu olulisematest eesmärkidest, võitudest ja sekkumistest esimese vabariigi ja nõukogude perioodil ning täna.

Näitusel saab tutvuda Soome Rovaniemisse planeeritud Arktika keskuse võistlustööga „Silverwhite“, kus osales muuhulgas toonane kirjanik Lennart Meri.

"Ilmselt on paljudele uudiseks töö, millega Vilen Künnapu, Ain Padrik ja Andres Siim 1988. aastal Los Angelese´i hiiglasliku kultuurikeskuse konkursil osalesid. Seda on peetud üheks sajandi huvitavamaks arhitektuurikonkursiks ning meie arhitektid said seal teise koha. Eesti 20. sajandi arhitektuurist annab ülevaate ka Leonhard Lapini teos „Eesti arhitektuurisajandi male,“ rääkis näituse kaaskuraator Mait Väljas.

Kuraatornäitusel „Jäljed“ on kasutatud paljusid erinevaid kunstivorme, alustades graafikast lõpetades animatsiooniga, et anda edasi kõige olulisem, mis on 90 aasta jooksul Eesti arhitektuuris ja arhitektide liidus toimunud. Näitus avab arhitekti töö telgitaguseid, võimaldab teha tutvust Eesti Arhitektide Liidu liikmetega, veeta aega juubeliks loodud raamatukogus. Näituse avamisel esitletakse ka ajakirja „Eesti Arhitektuur 2010“, mis annab ülevaate Eesti Kultuurkapitali 2010. aasta arhitektuuri preemia nominentidest.

Los Angelese West Coast Gateway konkursi võistlustöö, 1988, II auhind, Vilen Künnapu, Ain Padrik, Andres Siim.
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785