YIT plaanib Kalamajja linnavillade ehitust

Kalamajas pole piisavalt uusi kortereid ning lisaks valmivale 44 korteriga majale plaanib YIT Ehitus alustada linnavillade ehitusega. 

Uus-Kalamaja tänaval 2012. aastal valmivaid kortereid müüv AS YIT Ehituse maakler Kati Klaats sõnas, et müük edeneb hästi. “Müün 4-5 korterit kuus. Kui korteril on hea asikoht, siis see läheb kaubaks ja Kalamaja on hea asukoht.”

Klaats möönis, et ka näiteks Mustamäe korterid lähevad hästi, kuid neid ostavad teistsugused inimesed. “Kalamajja ostab elukoha inimene, kes teab, mida tahab, ja kellel on selleks vajalik finants.”

Lisaks YITi uutele majadele on veel paar uut arendust. AS YIT Ehituse uued majad valmivad alles tuleval aastal, ning kuigi vahepeal oli paberil müük varjusurmas, siis 44 korterist on 19-l juba uued omanikud olemas. “Inimestele peab piisama plaanist ja detailplaneeringust, sest Kalamajas pole piisavalt uusi korterid,” lisas Klaats.

Kalamajja ostavad kortereid noored pered. “Enamik müüdud korteritest on kolme-neljatoalised,” ütles Klaats. Samas on planeeritud palju ühetoalisi. “Siin oleme ehituse käigus natuke plaane korrigeerinud ja esialgselt plaanitust suuremaid kortereid ehitanud. Mõtlesime, et kesklinna lähedal ostetakse ühetoalisi investeeringuks, et neid tulevikus välja üürida, kuid ei läinud nii.”

Seetõttu on ehitajal kavas järgmisena ehitada Kalamajja  eriprojektiga maja, kus on ainult suured korterid. “Kutsume neid linnavilladeks. Suured üle sajaruutmeetrised neljatoalised korterid, millel on suur rõdu või veranda. Osa neist on läbi kahe korruse,” rääkis Klaats. “Nad tahavad privaatsust ning vaikust, madalaid maju, samas kesklinn on lähedal, aga linnaosal on oma hõng, mis noori peresid tõmbab.”

Klaatsi arvates on hinnad Kalamajas pigem tõusuteel.  “Kalamaja on kogu aeg olnud hinnatud ja näiteks mägedest eelistatum,” märkis ta.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed