Lang: kavandatud kultuuriehitiste valmimine võtab vähemalt kümnendi

Eestis on plaanitud mitmeid suuri ja kalleid kultuuriehitisi, mille rajamine nõuab riigilt abi. Kultuuriministeeriumi prioriteet on praegu meremuuseum lõpuni ehitada ning usutavasti ka Tartus Eesti rahva muuseumi uue majaga alustada.

Juba 1996. aastal võttis riigikogu vastu otsuse, mille järgi pidi valitsus 1999. aastal lõpetama Eesti muusikaakadeemia ehituse, samal aastal tuli alustada Eesti kunstimuuseumi ehk KUMU ning 2002. aastal Eesti rahva muuseumi ehk ERMi ehitamisega, vahendas "Aktuaalne kaamera. Nädal". Vaid KUMU on valmis ja ka kinni makstud, ent muusikaakadeemia õppekorpusel puudub veel saaliosa ja ERMi ehitust pole senini alustatud.

"Riigi üldine kinnisvarapoliitika näeb ette ehitamise ja kinnisvaraopereerimise üleviimist Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsile. Ise olen selle otsusega, mida rahandusminister ette pani, väga rahul ja täna RKAS valmistubki selle hanke uuesti väljakuulutamiseks," ütles kultuuriminister Rein Lang.

Kuigi Euroopast pole veel tulnud vastust, kas ERMile eraldatakse 36 miljonit eurot, kinnitab Lang, et kui seda raha ka ei tule, valmib ERM nagu KUMUgi kultuurikapitali eraldiste kaudu.

Langi sõnul on prioriteetideks meremuuseumi lõpuniehitamine ja ERMi hoonega alustamine, ent suurtest ja kallitest objektidest on õhus ka rahvusringhäälingu uus maja ja rahvusooper, mis vajaks uut suurt saali. Ta lisas, et mingeid nimekirju uute kavandatavate objektidega ei tule, sest olemasolevate elluviiminegi nõuab kümnendi kui mitte rohkem aega.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed