Kalamajas tehinguid kolmandik rohkem

Surutisejärgsel Tallinna korteriturgul paistab silma Kalamaja, mille tehigute arv on kolmandiku võrra aasta kasvanud, viies üles ka Põhja-Tallinna numbrid. Samas näiteks kesklinna tehingute arv on mullusega võrreldes väiksem.

“Kui kinnisvaraturul on aktiivsus tagasihoidlik, on müügiedu garantiiks hea perspektiiviga asukoht mõistliku hinna eest,” põhjendas Uus Maa Kinnisvarabüroo partner Jaanus Laugus.

“Võrreldes teiste linnaosadega on Kalamaja tehingute arv märkimisväärselt kasvanud. Kui 2010. aasta esimesel poolaastal tehti Kalamaja korteritega maa-ameti andmetel 102 tehingut, siis 2011. aasta sama aja jooksul on tehinguid tehtud juba 138. Üle 30% tehingute mahu kasvu on soosinud soodsana püsinud hinnatase, mis on  1000 euro lähistel ruutmeetri kohta,” ütles Uus Maa partner.

AaBeC Invest OÜ maakler Uno Lättemägi ütles, et huvi Kalamaja piirkonna vastu on olemas. “Populaarne koht. Alati on olnud. Kuigi hinnad on üles paisutatud. Kui need paika loksuvad, tuleb tehinguid,” leidis Lättemägi siiski, et Kalamaja hinnad on praegu pisut kõrged. Ometi käib sealkandis käib vilgas ehitustegevus. “Renoveeritakse, tühjad krundid ehitatakse täis,” lisas Lättemägi.

Lättemäe sõnul küsivad inimesed Kalamaja elupindade eest liiga kõrget hinda. “Tegelikult toimuvad tehingud teiste hindade juures ja pangad tahavad hindamisakti, mis ei pruugi küsitud hinda välja anda. Hinnad on seal piisavalt üleval,” pidas ta võimalikuks pigem langust.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed