Rautakesko: tootehinnad odavneda ei saa

Rautakesko AS juhatuse esimees Alo Ivask kinnitas, et aasta eest prognoositud prognoositud 5%-line hindade kasv on realiseerunud ja mõnel puhul ka ületatud.

Näiteks on 5%-list kasvu näha isolatsioonimaterjalide, värvide, kuivsegude ja teistegi üldehitusmaterjalide puhul. Osades kaubagruppides, näiteks ehituskivid, on hinnatõus olnud ka suurem - üle 10%.

"Nõudlus on püsinud enam-vähem samal tasemel eelmise aastaga,  kuigi teatud elavnemist selle aasta suvel märgata oli. Mõneti on märgata ka inimeste huvi kasvu isetegemise vastu. Tööriistad ja nn "kerge remondi" materjalid nagu värvid ja tapeedid on olnud ostukorvis ehk sagedamini kui eelmisel aastal. Ja ka energiasääst on teema, mis hoiab ja kasvatab oma taset," selgitas Ivask ja lisas, et Rautakesko käive esimesel poolaastal on kasvanud üle 10%.

Ehkki edaspidiseid hinnamuutusi keeruline prognoosida, on Ivaski sõnul kindel, et kindlasti ei lähe odavamaks energia ning seega ei saa odavneda ka energiakulukas tootmine. "Siia kuuluvad nii terastooted kui ka isolatsiooni- ja kivitooted," märkis ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed