29. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kvoodirahadega renoveeritud kuraditosin hoonet

Kyoto protokolli alusel toimuva CO2 heitmekvoodi müügist saadava raha eest on tänaseks renoveeritud energiasäästlikumaks kolmteist esimest hoonet, teatas Riigi Kinnisvara AS.

Ehitustöö käib 115 objektil üle Eesti. Lähikuudel algavad ehitustööd 120 objektil ning kuulutatakse välja 180 ehitushanget.

Riigi Kinnisvara CO2 projektidirektori Andrus Kõre sõnul on vaatamata projekti realiseerimiseks ettenähtud lühikesele ajale selle senine kulg olnud plaanipärane ja kindlalt ettevõtte kontrolli all. Samuti on ettevalmistusperioodil riske objektiivselt hinnatud ning märkimisväärseid üllatusi ei ole olnud.

„Käesoleval aastal on kulunud märkimisväärne osa töömahust projekteerimistele, kuna kvaliteetse ehitustööde hankimiseks on kahtlemata vajalik korralik projektdokumentatsioon. Tuleval aastal kulub aga juba lõviosa ajast ehitamisele, mille intensiivsem periood algab suvel, kui kütteperiood on läbi ning koolides ja lasteaedades on vaheaeg. Vajalikud hanked viiakse läbi veel tänavu aasta lõpus ja järgmise alguses,“ selgitas Kõre.

Kõre sõnul käivad ehitustööd 115 objektil kogumaksumusega ligi 20 miljonit eurot. Välja on kuulutatud 56 ehitus- ja 37 projekteerimishanget. Kokku on projekti raames tänaseks läbi viidud 788 hanget. "Järgnevatel kuudel on plaanis alustada ehitustöid enam kui 120 objektil ning välja kuulutada veel 180 objekti ehitushanked ligi 55 miljoni euro väärtuses,“ märkis ta.

CO2 heitmekvoodi müügist saadava raha eest muudetakse tuleva aasta lõpuks energiasäästlikumaks 480 hoonet üle terve Eesti, investeerides neisse kokku üle 146 miljoni euro.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785