Tee-ehituses ikka alapakkumised

Teede REV-2 ASi juhatuse esimehe Priit Sauki sõnul tehakse tee-ehituse hangetel endiselt alapakkumisi.

„Mina väidan endiselt, et alapakkumisi tehakse, kuigi maanteeamet ütleb, et ei tehta,“ rääkis Sauk eile Äripäeva seminaril "Kütuseturu võimalus, mõju, konkurents ja alternatiivid" ning nentis, et lähiajal ta hangetes hinnaparanemist ehk hinna tõusmist ei näe.

„Konkurents on väga karm. Hangetele on mitu aastat juba peale makstud ja isegi, kui kõik püüavad hinda tõsta, siis leidub ikka üks, kes sealt lati alt läbi läheb,“ rääkis ta turuolukorrast.

Kuna majanduslangus on ka teede ehitamist kokku tõmmanud, on ehitajatel Eestis asfaldi tootmise võimsust üle ligi 30%. „25-30% tehase võimsusest on üle ehk januneme iga tonni ja ühiku järele,“ lisas ta ja nentis, et tee-ehituse äri on väga riigikeskne, seega oma üleliigset asfaldi tootmise võimsust pole ka väga võimalik kuskil mujal realiseerida.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed