Kõrge inflatsioon tõstab hinda

Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere prognoosib, et aastal 2015 maksab Tallinna kesklinna korteri ruutmeeter ilmselt 15-20 protsenti rohkem kui praegu.

„Ennekõike inflatsioonist tekitatud hinnasurve tõttu. Euroopa võlakriis laheneb viisil või teisel, ja täna enimlevinud tõlgenduste järgi on tekkiv keskkond ilmselt suhteliselt kõrge inflatsiooniga ja see mõjub ka kinnisvarale. Raha väärtus ilmselt siis on muidugi ka samavõrra väiksem,“ vastas Tampere Delfile antud online-intervjuus. 

Küsimusele, mida teevad kinnisvara hinnad ja tehingute mahud aastal 2012, vastas Tampere, et majanduse kasvades on mõistlik eeldada mõõdukat tehinguaktiivsuse kasvu ning hinnatõusu. „Eeldame siiski, et majanduskasv meie tähtsaimate kaubandus- ja ekspordipartnerite juures põhjalas jätkub ning see toetab ka Eesti järgmise aasta väljavaadet piisavalt, et jääksime plussi,“ märkis ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Merko otsib SEKUNDAAROSA PROJEKTEERIJAT

Merko Ehitus Eesti AS

29. september 2017

Ermeesia otsib ENERGIATÕHUSUSE SPETSIALISTI

M-Partner HR OÜ

22. september 2017

Ehituse erilehed