Autor: Kadri Jakobson • 23. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Hoovid korda“ tagatoas töötasid skeemide meistrid

Tallinna endise abilinnapea Deniss Boroditši riigikokku lennutanud suurprojekti „Hoovid korda“ kohal hõljuvad kahtlusepilved. Tallinna linnavalitsuse sisekontroll uurib, miks võitis korteriühistute ehitustöid firma, mille hinnad olid turul kehtivatest oluliselt kallimad.

„Hoovid korda“ projektis, millega linn on viimase viie aasta jooksul korteriühistuid toetanud ligi 77 miljoni krooniga, tekkis sel aastal kummaline seaduspära. Korteriühistute hinnapakkumisi võitis üks ja seesama, alles 2010. aasta lõpus asutatud firma Tallinna Haldus.

Tänu ametnike ja elanike valvsusele selgus veelgi õõvastavam tõsiasi-korteriühistu koosoleku protokollide koopiatel puudusid kuupäevad ning nendel olid surnud inimeste allkirjad.

See oli Äripäeva andmetel ajend, miks Haabersti linnaosavalitsus Tallinna Halduse koostatud dokumendid luubi alla võttis.

Kui linnaametnikud pakkumistes toodud hindadesse süvenesid, selgus, et Tallinna Halduse hinnapakkumised olid turul valitsevatest hindadest oluliselt kõrgemad ning küündisid reeglina linnapoolse toetuse maksimummäärani.

Paljudel juhtudel tegid korteriühistu esimehed volituse Tallinna Halduse omaniku Ivan Netšiporenkoga, kes oleks nende volitatud esindaja ning koostaks vajaminevad dokumendid.

Seega sisuliselt tegi mees korteriühistu volitatud esindajana ja samal ajal pakkumise võitnud firmajuhina tehingud iseendaga.

Lisaks selgus Tallinna Halduse ja teiste kaaspakkujate firmade tausta uurides, et nende juhid ja omanikud on sõbrad-tuttavad.

Head tuttavad on ka Tallinna Halduse omanik Ivan Netšiporenko ja endine Tallinna abilinnapea, riigikogu liige Deniss Boroditš. Viimane väisas valimiste eel ka firmaomanike kontorit.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast, milleks osta päevapilet SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785