Tartus on energiasäästlikke elamuid alla ühe protsendi 

Tartus jääb soojustatud elamute hulk alla ühe protsendi, mis on võrreldes paljude teiste Eesti linnadega palju väiksem näitaja, selgub Tartu regiooni energiaagentuuri uuringust.

Tartu linnavarade osakonna juhataja Gunnar Jürgensoni arvates võib vähene soojustamise huvi tuleneda motivaatori puudumisest, vahendasid ERRi raadiouudised. "Tartus on suhteliselt pikka aega olnud mõistlik keskkütte hind ja selle tulemusena ei ole olulist motivaatorit, miks inimene peaks hakkama investeerima olulisi summasid renoveerimisse," rääkis Jürgenson.

Tartu korteriühistute liidu juhatuse liige Anne Valk ütles, et peamine põhjus on ikkagi raha puudumine ning sageli on korteriühistutel kaelas ka vanad laenud, mis on vaja kõigepealt ära maksta. "Suuremas osas majadest tehakse nii, et esmalt tehakse seest korda ja siis hakatakse ümbert vaatama."

Tartu regiooni energiaagentuuri eksperdi Kalle Virkuse sõnul on Tartus renoveeritud vaid alla ühe protsendi elamutest, kuigi renoveerimine muudaks elamud oluliselt energiasäästlikumaks ja vähendaks küttekulusid. Virkuse hinnangul vähenevad küttekulud pärast korralikku renoveerimist vähemalt poole võrra.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Merko otsib SEKUNDAAROSA PROJEKTEERIJAT

Merko Ehitus Eesti AS

29. september 2017

Ermeesia otsib ENERGIATÕHUSUSE SPETSIALISTI

M-Partner HR OÜ

22. september 2017

Ehituse erilehed