21. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kino Kosmos ja Lümandu mõis ootavad kosilasi

Tallinna linnavaraamet pani enampakkumisele „Kosmose“ kino järgi tuntud Pärnu mnt 45 kinnistu ning Raplamaal asuva Lümandu mõisa kinnistu.

Pärnu mnt 45 kinnistu pindala on 5923 m2, ärimaa sihtotstarbega kinnistul paikneb arhitektuurimälestiseks tunnistatud kinohoone. Kinnistu on enampakkumisel alghinnaga 767 000 eurot. Kinnistul asub arhitektuurimälestiseks tunnistatud kinohoone suletud netopinnaga 2266,3 m².

Raplamaal Märjamaa vallas asuva ligi 3,7 ha suuruse Lümandu mõisa kinnistu alghind on 118 270 eurot. Kinnistu maakasutuse sihtotstarve on 100% ühiskondlike ehitiste maa.

Kinnistu paikneb täies ulatuses kinnismälestise kaitsevööndis ja osaliselt Kohatu hoiualal, mis kuulub ka Natura 2000 võrgustiku Kohatu loodusala koosseisu. Kinnistu pindalast umbes pool on kaetud metsaga, teise poole kinnistust moodustab mõisahoonete lähedusse jääv võsastunud mõisapark. Kinnistul paikneb Lümandu mõisa hoonete kompleks, mille koosseisu kuulub mõisa peahoone, valitseja maja, laut ja tõllakuur-talli varemed ning ait.

Lümandu mõisa kinnistu võõrandamise eesmärgiks on vältida kinnistul asuvate ja arhitektuurimälestisteks tunnistatud hoonete edasist lagunemist. Vastavalt Rime Kinnisvara Vahenduse AS eksperthinnangule on Lümandu mõisa kinnistu turuväärtuseks 118 270 eurot.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul eeldab hoonete kasutusele võtmine suuremahulisi investeeringuid ning kinnistu võõrandamine on põhjendatud, kuna Lümandu mõisakompleks ei ole vajalik Tallinna linna ülesannete täitmiseks.

Ostjat otsitakse ka 1016 m² suurusele ärimaa sihtotstarbega Katusepapi tn 9 kinnistule, mille  alghind on 112 000 eurot, mitmetele erinevates linnaosades asuvatele eluruumidele ning Harjumaal Vasalemma alevikus asuvale, elamumaa sihtotstarbega, hoonestamata, 4536 m² suurusele Tööstuse tn 1 kinnistule, mille alghind on 15 980 eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785