Autor: Väinu Rozental • 19. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurendid kaebavad Nordeconi peale

Kaks Nordeconiga seotud tööd - vesilennukite angaaride taastamine ja põlevkivi tuha uurimisprojekt OSAMAT - on ajanud konkurentidel harja punaseks.

Tallinna Lennusadama vesilennukite unikaalsed angaarid rekonstrueeritakse meremuuseumi ekspositsioonihooneks ning töid teostav AS Nordecon, kes riigihanke konkursil tegi madalaima pakkumise, on renoveerimise käigus ilmsiks tulnud ettenägematute lisatööde korvamiseks küsinud ning saanud lisaraha. Samuti on tellija ehitajale vastu tulnud ning lükanud objekti valmimistähtaja poole aasta võrra edasi.

„Konkurents ehitusturul on väga tihe ja aeg-ajalt tehakse ikka alapakkumisi, aga sellist räiget juurdemaksmist nagu vesilennukite angaaride puhul pole varem küll olnud,“ laiutab suurima konkurendi, ASi Merko Ehitus nõukogu liige Tõnu Toomik käsi. „Isegi rekordilise suurusega 15-protsendilisest tellija varust ei piisa.“

„Ma arvan, et tegu oleks mitte Eesti, vaid maailmarekorditega,“ muigab ASi Teede REV-2 tegevjuht Priit Sauk. „Mäletan, et kui oleme tellijalt näiteks 20 000 eurot juurde küsinud, siis selle kättesaamiseks läks mitu aastat.“ Aastatel 2002-2010 juhtis Sauk esmalt ASi Koger & Partnerid ja hiljem ASi YIT Ehitus.

„Taotluse põhjuseks on eelkõige asjaolu, et oluliselt suurenenud renoveerimistööde maht liikus töövõtjast olenemata asjaoludel algselt planeeritud soojematelt suve- ja sügiskuudelt kahjuks sügavasse talve,“ põhjendab Nordeconi lisakulutusi ettevõtte juht Jaano Vink.

Täispikka lugu loe tänasest Äripäevast. Artiklit saab lugeda paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785