Kaitseministeerium pole nõus tuulepargi rajamisega

Kaitseministeerium on vastu Põhja-Eestisse kavandatava Kõrkküla-Kestla tuulepargi rajamisele, kuna ekspertide poolt läbi viidud analüüsi kohaselt hakkaks tuulepark tõsiselt häirima Kellavere õhuseireradari tööd.

Ministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet selgitas ERRi uudisteportaalile, et seaduse kohaselt on kaitseministeeriumil õigus ja kohustus kooskõlastada kõik Eestisse rajatavate tuuleparkide projektid, et vältida tuuleparkide negatiivset mõju Eesti õhuväe radarite tööle ja seeläbi Eesti ja NATO õhuseirepildile.

Aga just selline olukord võib kaitseministeeriumi arvates tekkida, kui Ida-Virumaa Aseri valda peaks kerkima Kõrkküla-Kestla tuulepark.

Kuimet rõhutas, et ametkond ei takista nende tuuleparkide arendamist, mis oma asukoha või suuruse poolest ei häiri radaripilti või kus on arvesse võetud õhuväe soovitusi negatiivse mõju minimeerimiseks.

2009. aastal algatatud Kõrkküla-Kestla tuulepargi teemaplaneering nägi ette Kõrkküla ja Kestla küla territooriumile elektrienergiat tootva tuulikupargi ja selle jaoks vajaliku infrastruktuuri rajamise. Arendaja, Alikonte OÜ visioon nägemus oli rajada alale seitse 2,5 MW tuulegeneraatorit koguvõimsusega 17,5 MW.


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed