15. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitustööd CO2 projekti rahaga käivad pea sajal objektil

Kyoto protokolli alusel toimuva CO2 heitmekvoodi müügist saadava raha eest käivad praegu ehitustööd kogumaksumusega 16,2 miljonit eurot 98 objektil.

Välja on kuulutatud 67 ehitus- ja 46 projekteerimishanget. Kokku on projekti raames tänaseks läbi viidud 771 hanget. Järgnevatel kuudel on plaanis alustada ehitustöid 121 objektil ning välja kuulutada veel 179 objekti ehitushanked ligi 55 miljoni euro väärtuses, teatas Riigi Kinnisvara AS.

CO2 heitmekvoodi müügist saadava raha eest muudetakse tuleva aasta lõpuks energiasäästlikumaks 480 hoonet üle terve Eesti, investeerides neisse kokku üle 146 miljoni euro.

RKASi juhtimisel on tänaseks renoveeritud energiasäästlikumaks kümme esimest hoonet. Enam kui kolmesaja tuhande euro eest said omale soojustuse lasteaed „Linnutaja“ ja Vaimastvere Sotsiaalkeskus Jõgevamaal, Esku Raamatukogu Põltsamaal, Haanja Koolimaja ja Osula Põhikool Võrumaal, Kanepi depoo Põlvamaal, Maardu Linna Raamatukogu, Raasiku Põhikool ja Tallinna Kullatera Lasteaed Harjumaal, muuseum „Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon“ Valgamaal ning Vaimastvere Sotsiaalkeskus Jõgevamaal.

Käesoleval kuul lõpetatakse tööd veel kuuel objektil - Tartu Forseliuse Gümnaasiumis, Tartu Kesklinna Koolis, Kuremaa Tervisespordikeskuses, Saarepeedi rahvamajas, Päästeameti Tallinna häirekeskuses ja Hargla Kooli lasteaia, Koikküla Raamatukogu ning Koikküla külakeskuse ühishoones.

Investeeringud on suunatud eeskätt hoonete energiasäästlikkuse tõstmisele. Enamiku objektide juures on kavas projekteerida ja ehitada uued ventilatsiooni-, kütte- ja tugevvoolusüsteemid ning soojustada majade seinad, soklid, põrandad, vahelaed ja katused. Kavandatud tööde tulemusena peaks vähenema energiatarbimine ning sellest tulenevalt õhku paisatava CO2 hulk.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785