Broadgate ja Metro asuvad vanalinnas luksuslikku korterelamut arendama

Kinnisvaraarendajad  Broadgate Capital ja Metro Capital Management asuvad ühiselt arendama endisest Eesti Raudtee peakorterist Pikal tänaval 45 korteriga luksuslikku korterelamut.

Kokku orienteeruvalt 4 500 ruutmeetrisest hoonest aadressil Pikk 36 / Olevimägi 5 moodustavad ehitus- ja renoveerimistööde järgselt enamiku 3-4toalised korterid seitsmel korrusel, mida täiendavad äripinnad esimestel korrustel, kus saavad paiknema kohvikud ja poed, kellest mitmetega on juba eellepingud ka sõlmitud.

Projekti arhitektideks on hotell Telegraafi ja Viimsi kirikuga tuntust pälvinud Martin Aunin ja Marti Kahu. Tallinna Linnavalitsus kooskõlastas hoone tehnilise projektdokumentatsiooni käesoleva aasta augustis ning praegu on käimas konkurss ehitaja leidmiseks.

Projekti müügijuhi Madis Brjantsevi sõnul on kutsed saadetud mitmetele suurematele ja ka keskmistele ehitusfirmadele ning konkurss on poole peal. "Investeeringu suurusest veel rääkida ei tahaks. Mõne kuu jooksul loodame potentsiaalse ehitajaga läbirääkimised läbi viia ja lepingu sõlmida ning novembris võiks ehitus juba alata," märkis Brjantsev. Korterid peaksid valmmima järgmise aasta sügisel.

„Oleme optimistlikus meeleolus. Näeme täna turul mitmeid potentsiaalseid ostjaid, kes tänase hinnataseme juures vanalinna korteritest kasvõi juba puhtalt investeeringuna huvitatud on,“ kommenteeris Broadgate Capitali juhatuse esimees Henrik Koch .

Broadgate Capital juhib kinnisvarainvesteeringute fonde ja arendab kinnisvara Balti regioonis 2005. aastast alates. Metro Capital Management AS on Tallinna, Riia ja Peterburi piirkonnale keskendunud kinnisvara arendusettevõte. 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed