Uus Maa: augustis tehti rekordarv tehinguid

August oli üle ootuste aktiivne, olles tehingute arvult käesoleva aasta rekordkuu, märkis Uus Maa Kinnisvara analüütik Risto Vähi.

"Täheldatav oli inimeste märkimisväärselt suurenenud huvi investeerida kinnisvarasse. Samuti saavutas haripunkti üüriturg," lisas ta.

Maa-ameti andmetel teostati augustis üle Eesti 3009 kinnisvara ostu-müügitehingut, mida on 25,6% enam kui juulis ning 58 protsenti rohkem kui jaanuaris. 2010. aasta augustis tehti Eestis 2605 ostu-müügitehingut, seega on aastane tõus olnud 15,5%.

Tehingute koguväärtuselt on august sel aastal seniste tulemuste põhjal teisel kohal. Kokku müüdi kinnisvara 147,2 miljoni euro eest, mis juuliga võrreldes on 32% ja jaanuariga võrreldes 100,2 protsenti rohkem. "Tasub siiski märkida, et jaanuar oli mitmete sündmuste kokkulangemise kuu, mistõttu ei tähenda ülisuur koguväärtuse kasv hindade üldist hoogsat kasvu," sõnas Vähi.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed