Kuressaare Soojus: elektriga kütjad, tulge üle!

Kuressaare kombijaama ehitust ettevalmistava AS-i Kuressaare Soojus juht Jaan Mehik kutsub üles kaugküttevõrgu läheduses asuvaid kortermaju võrguga liituma, lubades, et kaugküte on elektriküttega võrreldes odavam ning kombijaama valmides ja elektrituru avanedes suurenevad hinnakäärid veelgi, vahendab Saarte Hääl.

“Mitmed majad on juba asendanud elektrikütte kaugküttega,” kinnitas Mehik. Tema sõnul asuvad paljud majad Tuulte Roosis ja Ida-Niidus kaugküttevõrgu lähedal ning nende taasühendamine kaugküttevõrku oleks Mehiku hinnangul mõistlik, arvestades elektrihinna tõusu perspektiivi seoses läheneva elektri vabaturu tingimustega.

Kui võrrelda aga kaugkütet õhksoojuspumpadega, mis on viimastel aastatel samuti hulgaliselt populaarsust kogunud, siis tegur, mis räägib siinkohal kaugkütte kasutajasõbralikkuse poolt, on kindlasti müra puudumine. “Ning päris üksi õhksoojuspumbaga kogu maja ilmselt ära ei küta ka,” lisas Mehik. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Ehituse erilehed