2. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu ümbersõidu lõpetamine maksab üle 27 miljoni euro

Täna kirjutasid maanteeameti ja Lemminkäinen Eesti ASist, ASist TREF ja ASist Teede REV-2 koosneva konsortsiumi esindajad alla Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja Läänepoolse ühendustee lõpuniehitamiseks. Ehitustööd lähevad maksma 27 160 114 eurot ja lõpptähtaeg on 2012. aasta oktoober.

Eelmine ehitaja jättis nii Ehitajate tee kui läänepoolse ühendustee ehituse kevadtalvel pooleli. Pärnu ringsõidutee ehitust sätestav leping sõlmiti 2009. aastal firmade Binders ja Koger & Partnerid ühispakkumisena ja nägi ette vastavate tööde teostamist kahes etapis, ühtekokku 23 632 193 euro eest.

Vastavalt toonastele lepingutele pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ning läänepoolse ühendustee valmimise tähtaeg oli juba möödunud aasta 15. oktoobril.

Vastavalt täna sõlmitud lepingule jätkatakse ehitusobjektil eelmisest ehitajast poolelijäänud töid, sh Tallinna mnt ja Ehitajate tee 5,8 km pikkuse 2+2 eraldusribaga teelõigu ehitust, kuhu valmib ka 2,9 km kogujateid, 9 km jalg- ja jalgrattateid, 5 jalg- ja jalgrattateede tunnelit ning 2,5 km müratõkkeseinu. Läänepoolsel ühendusteel jätkatakse poolelijäänud töid Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelisel 2,8km pikkuse 1+1 rajalise teelõigu ja Lihula maantee 0,9 km pikkuse 2+2 eraldusribaga teelõigu kallal ning viiakse lõpule 1 km ristuvate teede ja ringristmike, kahe jalg- ja jalgrattateede tunneli ning kommunikatsioonide ehitus. Samuti rajatakse 70m pikkune sild üle Sauga jõe, 0,2 km müratõkkeid ning 4,2 km jalg- ja jalgrattateid.

Ehitajate tee ja Läänepoolse ühendustee ehitus on osad Pärnu ümbersõidu koondprojektist, mille peamiseks eesmärgiks on parandada liiklustingimusi ja -ohutust ning teekeskkonda, arendada üle-euroopalise transpordivõrgustiku TEN-T ühendusi ja viia Pärnu ümbersõit vastavusse kehtivate standarditega.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785