Lemminkäinen: 2010 oli tee-ehitajate jaoks taasiseseisvunud Eestis raskeim aasta

Tee-ehitusfirma Lemminkäinen Eesti AS süüdistab oma halvenevas majanduslikus olukorras üldist Eesti majanduskliimat, mis on eriti tugevalt mõjunud just tee-ehitust, selgub nende 2010. aasta majandusaasta aruandest.

Arvestades, et kohalikele omavalitsustele eraldati riigieelarvest varasemaga võrreldes vähem vahendeid, kahanesid nii Maanteeameti, Tallinna linna kui ka teiste kohalike omavalitsuste tellimused, kirjutatakse aruandes. Eratellimuste, s.h. kinnisvara arendusprojektidega seotud turusegmendis jätkus 2008.aastal kujunenud madalseis. Kokkuvõttes vähenesid mahud 2009.aastaga võrreldes ca 10% ja 2008.aastaga võrreldes ca 35% võrra.

Lemminkäineni netokäive langes 2009. aastaga võrreldes 11,4%, 624 miljonilt 553 miljoni kroonini. Kahjum tõusis seejuures üle kahe korra, 14,6 miljonilt 30,1 miljonile kroonile.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed