Parts: hinnaga trikitajad tuleks diskvalifitseerida

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kes on riigihangete puhul kritiseerinud objekte pooleli jätvaid ehitusettevõtteid, on seisukohal, et hinnaga manööverdamine pole aktsepeeritav ning riik siin riske kandma ei pea.

"Minu kriitika on paljuski ajendatud teedeehitusest. Me oleme näinud konkreetseid juhtumeid, näiteks Pärnu ümbersõit, aga mitte ainult. Kui võitnud ettevõtted loodavad, et neil õnnestub edaspidi hinnaga manööverdada, tehes uues majandussituatsioonis kõvem pakkumine, siis see on mitteaktsepteeritav käitumine. Siin peab olema seaduses võimalus sellised pakkumised diskvalifitseerida, ent praegu juriidiliselt seda võimalust pole," rääkis Parts.

Minister ei arva, et ainuke riski kandja peaks olema riik. "Ikkagi pacta sunt servanda (lepingut tuleb austada ld k - toim). Kui ettevõte tuleb võidetud hankelt ära, siis sellele järgnevad sanktsioonid. Ettevõte, kes tegi odavama pakkumise, peab maksma hankijale tekitatud kahju ja vahe järgmise pakkumisega kinni," sõnas Parts.

Osale arutelus

  • Hannes Sarv

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed