Muhu saarele plaanitakse golfiväljakut ja ärihooneid 

Muhu vallavalitsus pani avalikule väljapanekule Koguva ja Rootsivere küla seitsme kinnistu detailplaneeringu eskiislahenduse, millega nähakse lisaks kümnele elamukrundile ja ärihoonetele ette ka golfiväljaku rajamist.

Koguvas asuvate Nuka, Sauna, Vana-Käspri, Suure-Andruse, Arbu ja Rootsivere külas paiknevale Tiigi ja Sauna-Välja maaüksusele planeeritakse lisaks teenindushoonega golfiväljakule ka kümmet elamukrunti ning kõrval- ja ärihooneid, vahendab Meie Maa.

Enam kui 40 hetktari suurune planeeringuala hõlmab suurt maa-ala kahe miljööväärtusliku küla vahelises piirkonnas, mis on olnud ajalooliselt hoonestamata. Planeeringuala mereäärne osa asub Natura 2000 Väinamere loodus- ja Väikese väina linnualal ning Väikese väina hoiualal.

Vastavalt Muhu valla üldplaneeringule ei tohi ärifunktsiooni rakendamine kahjustada ega piirata naaberkinnistute omanike ja valdajate huve ega õigusi, mistõttu on oluline naaberkinnistute omanike seisukoha teadasaamine planeerimise varases protsessis. Sellest lähtuvalt panigi Muhu vallavalitsus detailplaneeringu eskiislahenduse avalikule väljapanekule.


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

UPONOR otsib PROJEKTI MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

02. juuli 2018

Ehituse erilehed