30. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Küte lõpetab korteriomanikega lepingud

AS Tallinna Küte lõpetab 31. augusti seisuga kõik korteriomanikega sõlmitud soojusmüügilepingud neis hoonetes, kus on moodustatud korteriühistu ja arveid korteriomanikele ei väljasta.

Muudatus puudutab Tallinnas ainult neid 145 korteriühistut, kus on seni korteritele soojusarveid väljastanud AS Tallinna Küte ja kellega soovib ettevõte sõlmida soojusmüüglepingu analoogselt teiste olemasolevate korteriühistust klientidega. Kokku on AS-il Tallinna Küte tänase seisuga soojusmüügilepingud ligi 1900 korteriühistuga.

AS Tallinna Küte poolt lõpptarbijatega (korteriomanikega) soojusmüügilepingute sõlmimine ja soojusarvete esitamine otse korteriomanikele sai alguse 2002. aastal. See hõlmas hooneid, milles ei olnud tollel hetkel korteriühistut veel moodustatud ja mida haldasid kinnisvarahooldusettevõtted. Nimetatud arveldusviis oli ette nähtud ajutise lahendusena kuni elamutes korteriühistute moodustamiseni. Tänaseks on valdavas osas mainitud hoonetest moodustatud korteriühistud. Samas on veel hooneid, kus toimivad küll juba korteriühistud, kuid soojusmüügilepingud on ühistuga sõlmimata.

Tallinna Küte on oma soovist lõpetada korteriomanikega sõlmitud soojusmüügilepingud neis hoonetes ning sõlmida uued lepingud korteriomanike poolt moodustatud korteriühistutega, teavitanud kliente juba eelmise küttehooaja lõpul, maikuus. Ettevõte andis lepingute ümbersõlmimiseks kolmekuulise aja, mille jooksul on ettevõte nii korteriomanikke kui ka korteriühistuid korduvalt täiendavalt teavitanud.

Tallinna Küte kinnitab, et lepingute sõlmimisel ei lähe  korteriühistutele üle võimalikud korteriomanike vanad võlad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785