Korras aed tõstab eramu hinda kümnendiku

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul aitab korras majaümbrus arendustes kortereid müüa ning võib eramu hinda kergiada kümnendiku.

"Maastikuarhitekti loodu ei pruugi iga kinnisvaraobjekti puhul rolli mängida ega väärtust tõsta. Tööstus- ja tootmiskinnisvara puhul näiteks pole kinnistu maastik esmatähtis – seal, kus hammasrattaid treitakse, pole vaade tähtis," rääkis Sooman.

Büroode puhul võib esteetiliselt rahuldustpakkuv majaümbrus tema sõnul küll mõnevõrra hinda mõjutada. "Korrusmajade arenduste puhul praegu vaevalt, et korrastatud ümbrusega hinda tõsta saab, ent kindlasti suurendab see arendaja konkurentsivõimet ning vara on võimalik kiiremini realiseerida," märkis Sooman. "Elukondliku kinnisvara valikul  on ju emotsionaalne aspekt tähtis, sest inimene ostab kodu. Mänguväljaku ja veesilmaga rekreatsiooniala korruselamute vahel kallutab kahtlemata ostja valikut positiivses suunas," lisas ta.

Eramute puhul aga on majast väljapoole jääv olulise tähtsusega ka hinna kujunemise seisukohast. Kui ostja jaoks on eramu aed perfektselt teostatud, võib see maja hinda teiste samaväärsetega võrreldes kergitada Soomani sõnul kümnendiku või enamgi.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Endover otsib eriosade ehitustööde projektijuhti

Endover KVB OÜ

30. aprill 2018

Talot otsib MÜÜGI PROJEKTIJUHTI

M-Partner HR OÜ

29. aprill 2018

EVOPIPES otsib MÜÜGIINSENERI

SIA EVOPIPES

01. mai 2018

Ehituse erilehed