Ehitajatepõud raskendab tähtaegadest kinnipidamist

Ehitusettevõtjate sõnul on Eestisse jäänud ehitusmeeste esimeseks probleemiks alkohol ning ehitajatepõua tõttu on sageli raske isegi ehitustähtaegadest kinni pidada, vahendab E24. 

"Kui masu ajal võisid kas või üle päeva ehitusmehi paremate vastu vahetada – kõik mehed virelesid kodus ja ootasid tööd –, siis nüüd on peaaegu kõik head mehed Soome ja mujale mitu korda parema palga peale tööle läinud," tõdes Üldehituse Grupi tegevjuht Kristjan Markov-Valm.

Korteriühistutele spetsialiseerunud ettevõtte tegevjuhi sõnul on ka Eestis ehitajate palgad tõusma hakanud, aga ei pääse ligilähedalegi teenistusele Soomes, kus ka ka keskpärane mees saab 12 eurot tunnis.

Vormsi Ehitusmeistrite juhi Eero Ulmi sõnul ei ole küsimus niivõrd väikses palgas, kuivõrd ei ole mehi, kellele paremat palka pakkudagi. Eestisse jäänud ehitusmeeste esimese probleemina nimetasid nii Markov-Valm kui ka Ulm alkoholi.

Ehitusettevõtjate sõnul on ehitajatepõua tõttu sageli raske isegi ehitustähtaegadest kinni pidada – et enam-vähem graafikus püsida, tuleb töödejuhatajail nahast välja pugeda ning kõik tuttavad ja tuttavate tuttavad enam-vähem kuldsete kätega mehed üles otsida. 

Ehituse oskustööliste põud väljendub ka töötukassa tööpakkumiste listis, kus 4000 pakkumisest viis ja pool sada kutsuvad tööle just ehitusele.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ermeesia otsib ENERGIATÕHUSUSE SPETSIALISTI

M-Partner HR OÜ

22. september 2017

Merko otsib SEKUNDAAROSA PROJEKTEERIJAT

Merko Ehitus Eesti AS

29. september 2017

Ehituse erilehed