26. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seve: Soomest loodame 5 miljoni euro eest lepinguid

Seve Ehituse juhatuse liige Henri Enniste usub, et osalemine Soome elamumessil toob vähemalt 5 miljoni euro eest uusi lepinguid.

Eesti Puitmajaliitu kuuluv puitmajatootja Seve Ehituse AS osales 15.07.-14.08. Soomes, Kokkolas toimunud elamumessil, kus ainsa Eestist pärit passiivmaja eksponendina pälvis positiivset tähelepanu. Henniste sõnul täitis tänavune Soome elamumess täielikult ootused ning näitas, et usaldus Eesti ettevõtete kvaliteetse toodangu vastu on oluliselt kasvanud.

Konkreetseid majade ostu-müügi lepinguid ettevõte messi järgselt veel sõlminud pole, ent Enniste sõnul täitub lähiperioodil kindlasti prognoos saada messi kaudu vähemalt viie miljoni euro eest uusi lepinguid.

„Tänaseks on messi lõppemisest möödas ligikaudu nädal ning Seve Ehituse on Soomest saanud juba üle 100 hinnapäringu. Sealhulgas on klientide huvi enamjaolt just hinnalisema tootegrupi vastu,“ sõnas Enniste.

Lähinädalatel plaanib ettevõte maha müüa ka messil eksponeeritud kahekorruselise passiivmaja hinnaga 480 000 eurot.

Lisaks tunnustusele sai Eesti ettevõte messilt ka mitmeid koostöökontakte ning kohtus uute võimalike edasimüüjatega.  Eestlaste passiivmaja äratas tähelepanu ka Soome meedias.  

Enniste sõnul plaanib ettevõte Soome elamumessist osa võtta ka ülejärgmisel aastal, eeldusel, et messi positiivne mõju kestab veel ligikaudu kaks aastat. „Alla passiivmaja ei tasu kindlasti messi näidismajaks teha, tuleb mõelda samm edasi,“ kommenteeris ta järgnevate aastate plaane.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785