Väldi puhastusteenuse tellimisel "kevadekuulutajaid" 

ABC Hooldus OÜ  omanik Targo soovitab kontoris suurpuhastust teha kaks korda aastas ning firma valikul eelistada neid, kes turul vähemalt kolm aastat tegutsenud.

"Kõik oleneb kõik käidavusest. Kui firmal on 500 ruutmeetri suurune vaipkattega kontor ja seal on 50 inimest tööl, on mõistlik kaks korda aastas teha vaipade keemilist pesu ja ka PVC põrand vajab töötlemist, kuna kaitsekiht pidevalt kulub," tõi ta näite. Reeglina lasevad ettevõtted kõik jaanipäevaks korda teha ja siis taas on kord jaanuaris suurpuhastuseks, või siis kevadel ja sügisel.

Pärnametsa sõnul võiks mõelda ka näiteks laeplaatide ja ventilatsiooniavade puhastamisele, kui kontoris ei ole ammu suurpuhastust tehtud. „Kui vaipkattega põrandat halvasti hooldatakse, siis ventilatsiooniavad tõmbavad musta õhku sisse,“ selgitas ta. „Ka suitsuruumides annab kõvasti lagesid puhastada.“

Seoses uue tuleohutusseaduse kehtima hakkamisel on päevakorda tõusnud ventilatsioonisüsteemide puhastamine. "Ventilatsioonisüsteeme tuleb iga paari aasta tagant kindlasti puhastada," märkis Pärnamets.

Ta soovitab sobiva firma otsimist alustada Google avamisega. "Klient peaks guugledama ja otsima usaldusväärse firma, kes on vähemalt kolm ja rohkem aastat tegutsenud. Iga kevad  tuleb suur hunnik puhastusfirmasid juurde, mina kutsun neid  kevadekuulutajateks, kes talveks välja surevad, sest järelikult ei saanud nad hakkama, ja turul hinna alla löövad," ütles Pärnamets.

Pärnamets selgitas, et puhastuse hind sõltub suuresti kontori sisukorrast, kuid keskmisest räpasema kontori suurpuhastusel võiks arvestada umbes 1,4 euroga ruutmeetri kohta. 

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

UPONOR otsib PROJEKTI MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

02. juuli 2018

Ehituse erilehed