Autor: Mariliis Pinn • 22. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aeg mõelda lumekoristusele 

SOL Eesti OÜ müügiosakonna juht Martin Mägi selgitas, et suuremaid hooldustöid kontoris tehakse reeglina kevadel ja sügisel. Mõtlema tuleks hakata ka lumekoristusele ning septembris vastavad lepingud sõlmida.

"Südasuvi on niiöelda madalhooaeg, kui haldusjuhid puhkavad ning keegi ei taha kontorikoristusele mõelda. Siis tegeleme pigem välitööde nagu muru niitmine, hekkide pügamine jne," ütles Mägi.

"Kontori aknad nii seest kui väljast võiks augustis, septembris või hiljemalt oktoobris ära lasta pesta," ütles Mägi, kelle sõnul tuleks klientidel tööd vähemalt kuu ette tellida. "Kui tahate septembris lasta aknaid pesta, tuleb see töö augustis tellida," selgitas ta, et hiliste tellijate aknapesu võib lükkuda ka novembrisse.

Ka soovitas ta juba mõelda põrandate hooldusele. "See tuleks ka samal ajal ette võtta, sest talveperioodil kantakse sisse kõige rohkem soola ja mustust ning pori, mis rikub põrandaid," ütles Mägi, kelle sõnul masu ajal jätsid kliendid pigem kevadtööd tellimata, kuid ei loobunud sügisesest puhastusest. „Korralikult hooldatud põrandat on ka lihtsam puhastada ja siis ei ole hirmu, et detsember käes ja põrand rikutud,“ lisas ta.

Suurema tööna soovitab ta ette võtta ka pehme mööbli puhastuse, mis kogub tolmu endasse ja kindlasti enne kütteperioodi lasta kõikvõimalikud kütte- ja ventilatsioonisüsteemid üle käia.

Mägi soovitas hakata mõtlema ka lume koristusele: „Kõik mõtlevad, et küll aega on, kuid lumekoristuslepingud võiks ka septembri lõpus ära teha.“ Mägi sõnul on keeruline just neis kohtades, kus on vaja mehhaniseeritult lund lükata, väiksemates kohtades käsitsi lume lükkamiseks ressurrsi jagub.

Hinnad kujunevad kliendile vastavalt tööde mahule. "Ei saa rääkida hinnakirjast, meie inimene tuleb kohale ja hindab olukorda, vaatab üle mida teha ja teeb pakkumise," ütles Mägi. Ta tõi välja, et hind sõltub töö asukohast, mahust, millal ja palju viimati koristati jne.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785