Sillamäel kerkib veefiltrite tehas

Kolmapäeval pani OÜ Westaqua Manufacturing tootmisdirektor Aleksei Rõbalkin Sillamäel nurgakivi Aquaphori veepuhastusfiltrite tehasele, millesse OÜ Westaqua-Invest investeerib viis miljonit eurot. Ehitustöid teostab ASi Rand & Tuulberg Grupp.

Uus tehas ehitatakse vana tehase territooriumile Tolstoi tänav 2a, kus enne asus betoontoodete tehas. Lisaks rekonstrueerimisele laiendatakse vana tehasehoonet 7000 ruutmeetrini, vahendab Põhjarannik.

OÜ Westaqua-Invest juht Valeri Lavrov rääkis, et ettevõtet hakatakse laiendama etapiviisiliselt, tehase esimene järk on kavas käiku anda juba aprilli lõpul. Mõne aastaga on kavas laiendada tootmist kolmesaja töökohani ja laieneb ka toodangu sortiment.

ASi Rand & Tuulberg Grupp juhatuse esimees Aivar Tuulberg märkis, et ehitus kulgeb plaanipäraselt ja miski ei tohiks takistada kaheksa kuu pärast tehase avamist.

"Sellest tuleb esimene nii olulist toodangut andev tehas Euroopa Liidu territooriumil. Ehitusse ja seadmetesse investeeritakse 5 miljonit eurot ning toodang läheb Venemaa ja Euroopa turgudele,” sõnas Aquaphori kontserni direktor Aleksandr Libermani Peterburist.  

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

Ehituse erilehed