Puitehitiste eksport kasvas pea 42 protsenti

Keskkonnateabe Keskuse andmetel moodustas Eestis puidust kokkupandavate ehitiste eksport tänavu esimese kuue kuuga 89,8 miljonit eurot, mis on 2010. aasta sama perioodiga võrreldes ligi 42% enam.

Statistika andmetel eksporditi Eestist tänavu teises kvartalis kokku 57,4 miljoni euro väärtuses puitehitisi, mis on 40 protsenti enam kui mullu samal ajal. Seejuures olid puitehitised 14,4-protsendise osakaaluga suurimaks kaubagrupiks kogu teise kvartali puittoodete ekspordist.

Puitehitiste ekspordi sihtriikide seas on esikohal jätkuvalt Norra, kuhu esimese poolaasta kokkuvõttes eksporditi 22,4 miljoni euro eest puitehitisi. Võrreldes 2010. aasta esimese poolaastaga kasvas Eesti puitehitiste eksport Norrasse tänavu 40%. Peamiste ekspordi sihtriikidena järgnesid Saksamaa ja Taani, vastavalt ligi 19,5 miljoni ja 10,8 miljoni eurose ekspordikäibega.

Kokku moodustas puittoodete eksport käesoleva aasta esimeses poolaastas 738 miljonit eurot, kasvades 25% võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Puittoodete import moodustas I poolaastal 179,6 miljonit eurot.

Puitmajatootjaid ühendavasse Eesti Puitmajaliitu kuulub 30 ettevõtet, kelle müügitulu ja töötajate arv moodustab ligikaudu 45-50 % kogu kohaliku sektori vastavatest näitajatest. Sealhulgas ulatus puitmajade ekspordi reaalne osakaal ligi 85 protsendini sektori müügitulust.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed