15. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liiapeksi-Loobu teelõik liikluseks valmis

Täna avati ametlikult liikluseks Tallinna-Narva maantee Liiapeksi-Loobu teelõik kilomeetritel 50,3-70,6.

Töid teostas Nordecon AS, järelevalvet Vealeidja OÜ ja Celu Inženieri AS. Tööde kogumaksumus oli 7,8 miljonit eurot, millest 85% rahastati Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

"Ühest küljest aitasid riigi investeeringud Eesti ehitusfirmadel majanduskriisis ellu jääda, teisest küljest on välisinvesteeringute ligimeelitamisel kõige olulisemaks küsimuseks logistika, mistõttu just teed ja taristu on märksõnad, mis aitavad majanduse taas elavnema panna," märkis Nordecon ASi juhatuse esimees Jaano Vink.

Vastavalt ehitusprojektile paigaldati kogu lõigu ulatuses kolmekihiline asfaltbetoonkate. 1,9-kilomeetrisel lõigul ehitati välja täiesti uus muldkeha. Kümne kilomeetri ulatuses ehitati olemasolevale muldele uus graniitkillustikust alus ja uued asfaldikihid.

8,4-kilomeetrisel lõigul teostati olemasoleva asfaltkatte tasandusfreesimine, külmakerkeliste tsoonide armeerimine metallvõrguga, misjärel toimus antud lõigul uute asfaldikihtide paigaldus. Pealmist asfaltbetooni kihti paigaldati objektile ca 250 000 m2 ja graniitkillustikalust ca 165 000 m2.

"Parandasime objekti veerežiimi, milleks ehitasime välja 3,5 kilomeetri ulatuses drenaaži, rekonstrueerisime ka Valgejõe ja Loobu sillad," märkis Nordecon ASi rajatiste valdkonna juhatuse liige Erkki Suurorg.

Liikluse avamisega tööd antud lõigul veel ei lõppe, kuna maanteeamet tellis lisadrenaaži paigalduse Loobu silla vahetus läheduses ning objektilt ülejäänud freesasfaldi paigaldamise kõrvalteedele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785