Üleujutused mõjutavad kinnisvara hindu ajutiselt

Tallinna reisisadama lähedal elavate inimeste sõnul teeb neile kui pidevalt üleujutustest räsitutele muret oma kinnisvara müük, kuid ekspertide sõnul võib suurvesi hinda alla lüüa vaid mõneks kuuks.

Kurikuulsal Tuukri tänaval ja mujal, kus suurvesi keldreid ja alumisi korruseid kahjustab, tekivad lisakulud ka ülemiste korruste elanikele, sest ühistu peab tegelema tekkinud konstruktsioonivigade parandamisega, pumpadega ja muu lisakuluga. Kuigi see teadmine viib nende piirkondade hinnad lähikuudeks kindlasti alla, unustatakse võimalikud probleemid varsti, ütlevad analüütikud.

„Kui osa Pärnust aastal 2005 vee all oli, mõeldi samuti, kuidas see kinnisvaraturule mõjub," meenutas kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark. „Täna tehakse seal täpselt samamoodi nende mereäärsete majade ja korteritega tehinguid ja kõik on unustatud.," ütles Toompark Postimehele.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed