Tuukri tänaval uputuste eest ei kindlustata

Kindlustusfirmade arvates on suurvesi sealses piirkonnas tavapärane nähtus.

„Need on sellised piirkonnad, kus on teada, et sisuliselt iga kord, kui vihma sajab, on üleujutused," ütles kindlustusseltside liidu juhatuse liige Andres Piirsalu Postimehele. „See on vastuolus kindlustuse aluspõhimõttega: juhtum, mille vastu kindlustatakse, peab olema ootamatu ja ettenägematu."

Nädalavahetusel jäi Tuukri tänav Tallinnas tugevate vihmasadude tõttu taas vee alla, kuid Piirsalu soovitab kindlustuse asemel kontakteeruda omavalitsustega, kes peaksid tagama stabiilse vee äravoolu.

Samas puudutab kindlustajate vastumeelsus vaid uusi lepinguid. „Juba sõlmitud lepingute puhul ei oma mingit tähtsust, kas kahjustada saanud hoone, korter või muu vara asub Tuukri tänava piirkonnas või kuskil mujal,“ ütles Piirsalu.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed