Riigikohtu "haljasalalahend" tekitab omavalitsustele suuri lisakulusid

Kohtuotsusest tulenevalt on suuremad omavalitsused asunud oma eelarveplaane ümber vaatama ja sellesse lisakulusid plaanima.

Riigikohus otsustas 16. juunil tunnistada põhiseadusega vastuolus olevaks Tartu linnavolikogu määruse, mis kohustas teeäärsete kinnistute omanikke ja valdajaid hooldama lisaks kõnniteele ka oma kinnistu ja sõidutee vahele jäävat haljasala ja muud ala.

See tähendab, et selle ala korrashoiu kohustus langes üksnes tee omanikule. "Kindlasti paneb see riigikohtu lahend kõik uude valgusesse ja lihtsalt peame hakkama saama," ütles viimastel aastatel ühe kiiremalt kasvanud omavalitsuse  - Viimsi valla - keskkonnaameti juhataja Viljar Kirikal ERR-i uudisteportaalile.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed