26. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab Matekile uue tootmishoone

AS-i Matek tegevdirektor Sven Mats ja AS-i Nordecon Pärnu tütarfirma AS Eston Ehitus juhatuse liige Peep Sakk kirjutasid esmaspäeval alla ehitustöövõtulepingule Mateki tehasehoone rajamiseks Pärnus Turba tn 25 paiknevale kinnistule.

Uus tehase kinnistu suurusega 30 296 ruutmeetrit asub Pärnu Rääma linnaosa Niidu ettevõtluspiirkonnas. Rajatava hoone pind on ca 7700 m2 ning seal saab tööd kuni 150 inimest. Hoone peab olema tellijale üle antud veebruaris 2012.

„Eesmärgiks on toota aastas 120 000 ruutmeetrit tasapinnalist elementi ning 10 000 ruutmeetrise põrandapinnaga ruumelementi, mis oleks tootmismahu kahekordistamine võrreldes praegusega,» kommenteeris Mateki tegevdirektor Sven Mats. Seni on Matek tegutsenud rendipinnal, mis Matsi sõnul on tulenevalt ettevõtte tehnoloogilisest arengust ebaratsionaalseks muutunud.

Projekti kogumaksumuseks koos kinnistu ostu, ehituse ja tehnoloogilise sisseseade ümberkolimisega on 3,5 miljonit eurot, mida finantseeritakse osaliselt omavahenditest ning osaliselt pangalaenuga. Ehitusprojekti omanikujärelvalvet teostab AS Telora-E ning projekteerijaks oli AS Meistri Projekt.

AS Matek on Eesti vanim puitkarkass-elementmajade tootja, kes tegutseb aastast 1988. Viimaste aastate müügimahust on ~95 % eksporditud ning põhilisteks sihtturgudeks on Norra ja Rootsi. Mateki põhitoodeteks on rätsepatööna valmistatavad kortermajad, lasteaiad, koolid. Samuti projekteeritakse, toodetakse ja ehitatakse ka eramaju.  AS-i Matek 2010. aasta realiseerimise netokäive oli 138,8 miljonit eesti krooni ning kasum 10,67 miljonit eesti krooni.

 

Autor: Sven Mats

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785