21. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saue asus ehitama innovaatilist lasteaeda

Saue Vallavalitsus sõlmis töövõtulepingu OÜ-ga Eventus Ehitus Laagri alevikus uue Nõlvaku lasteaia ehitamiseks.

Nõlvaku lasteaia ehitustööd lähevad kokku maksma 2 024 483 eurot koos käibemaksuga.  Sellest EL Regionaalarengu Fondi toetus on planeeritud 1 632 709 eurot.

Nõlvaku lasteaia ehitustööde valmimise tähtaeg on 14. juuni 2012. Projekteeritud on kuus rühmaruumi kokku 120 lapsele, millest üks rühm Saku vallale. Samuti tuleb lasteaeda muusikasaal, võimlemissaal, loovustuba, väike ujumisbassein ja köök tervisliku toidu valmistamiseks kohapeal ning personaliruumid. Lasteaia netopind on 1600 m2 ning see tuleb kahekorruseline, väga kompaktne ja energiasäästlik, parima võimaliku sisekliima ja kaasaegseima tehnoloogiaga. Kütteks ja tarbevee soojendamiseks kasutatakse maasoojuspumpa, päikesekollektoreid ja pelletikaminat.

Neto küttevajadus on vaid 15 kWh/m2 aastas. Kogu lasteaia kütteks kulub sama palju energiat kui tavalise ühepereelamu kütteks. Kasutatakse tervisesõbralikke ja toksiliste ainete vabasid ehitusmaterjale (naturaalne linoleum, puit, puitkiud helisummutusplaadid, looduslikud värvid, kivi). Automaatikasüsteemi abil kontrollitakse hoone valgustust, ventilatsiooni- ja küttesüsteeme. Ruumide temperatuuri ja õhuvahetust reguleeritakse lisaks aeg- ja sündmusprogrammile ka ruumi hõivatuse järgi. Suvist ülekuumenemist välditakse lääne- ja lõunapoolsete akende välisruloode automaatse juhtimisega.

Saue valda Nõlvaku lasteaia rajamise projekti toetab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond meetme „Kohalike avalike teenuste arendamine” projekti „SAUE valla ja SAKU valla koostöös  NÕLVAKU lasteaia ehitus Laagri alevikus” raames.

Autor: Meelis Linnamägi

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785