Kohus käskis Manilaiu ebaseaduslikud majad lammutada

Kümme aastat tagasi maastikukaitsealale jäävale Manilaiule ebaseaduslikult püstitatud neli väikest maja tuleb omanikel lähikuudel lammutada, kuna kohtus nad õigust ei saanud. Vastasel korral palkab töömehed palke lahti kangutama riik, vahendab Postimees.

Keskkonnainspektsioon tegi ehituslubadeta ehitatavate majade suhtes ettekirjutuse juba 2001. aastal, kohtusse jõudis tüli lõpuks 2009. aastal. 2010. aastal leidis Tallinna halduskohus, et ehitised on seaduslikult majad: omanik väitis, et püsivundamendi puudumise ja muude asjaolude tõttu ei olnud hooned tehniliselt majad.  

Selle aasta mais jättis ringkonnakohus halduskohtu otsuse muutmata, ka riigikohus asja menetlusse ei võtnud. Kui majad ei ole oktoobriks lammutatud, rakendatakse omanikele sunniraha kuni järgmise aasta augustini, mil keskkonnainspektsioon laseb majad ise lammutada.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed