Riik võib Narva kindlusrajatised muuta rahvuspargiks

Kultuuriministeeriumis on idanemas idee luua Narva linnuse, bastionide ja Riigiküla kalmistu baasil rahvuspark.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto ütles ERRi uudisteportaalile, et teema on hetkel üsna algusjärgus. Arvisto sõnul on nimetatud kolme objekti võimalik ühine haldamine ja arendamine olnud põgusalt kõne all ning täpsemad tegevused, kuidas seda teha, kooruksidki ühise töörühma aruteludest.

"Esialgu kavandatakse Narva linna ja kultuuriministeeriumi esindajatest koosneva töörühma moodustamist, et vajalikud tegevused kaardistada. Kui töörühm on jõudnud seisukohale, kuidas objekte tulevikus ühiselt arendada ja hallata, hakatakse arutama ka organisatsiooni loomisega seonduvat," ütles Arvisto.

Ehkki praegu on bastionid rahapuudusel lagunemas, on juba leitud vajalikud summad renoveerimistööde taastamise alustamiseks. 3,5 miljoni euroga tahetakse korda teha üks suuremaid, Victoria bastion ning selle kõrval asuv kurtiin ehk kaht bastioni ühendava vall.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed