18. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skandaalne krunt nurjas hanke

Pärast seda, kui Äripäev juhtis Maksuhalduri ja statistikaameti võimaliku uue asukohana välja valitud krundi skandaalsele minevikule, kuulutas riik ameteile kontoripinna leidmiseks välja uue hanke.

Riigi Kinnisvara AS kuulutas täna välja uued avalikud päringud Tallinnas maksu- ja tolliametile ning statistikaametile üüripinna leidmiseks. Äripäev kirjutas märtsis, et Maksu- ja tolliameti ning statistikaameti uute ruumide üürimist korraldava komisjoni hinnangul on kahe parima pakkumise teinud firmade omanikud või kinnistud olnud varem seotud relvaäri ja allilmaga. 

Pettusega saadud maatükk

Äripäev kirjutas märtsis, et RKAS alustas läbirääkimisi osaühingutega ViaCerta ja Fausto Minerals, kellest viimane tunnistati parimaks koondpakkumise osas. Fausto Minerals OÜ juhatuse liige Kenneth Karpov on juhatuse liige ka Fausto ASis ning Fausto Real Estate'is. Mõlemal viimtinimetatul on üleval maksuvõlg, mis ulatub 120 806 euroni.

Huvitav oli ka kinnistu, millega Fausto Minerals OÜ kandideeris pakkumisele -  Tartu mnt 80p.

Nagu Äripäev on varem kirjutanud, on tegemist Tallinnas endise tselluloosivabriku kvartalis paikneva ligi poole hektari suuruse maatükiga, mis tuntud ärimehelt Rein Kilgilt 2003. aasta sügisel välja peteti. Toona 28 miljoni krooni väärtuseks hinnatud krundi müüs Kilgi ainuomandis oleva firma L.Rei juhatuse liige Tarmo Teeväli Kilgi teadmata 3,3 miljoni krooni eest äsja asutatud OÜ-le Avalist.

Seosed allmaailmaga

Kogu asja muudab veelgi pikantsemaks see, et Avalisti omanike nimel käis Kilgiga rääkimas Kalev Kurg, tuntud allilmamees, kes 2005. aastal oma kodumaja juures maha lasti. „Kalev Kurg seda asja ju vedaski ja käitus nagu boss,“ on Kilk meenutanud. „Õigemini mitte nagu boss, vaid Avalisti tegelik boss.“

Vaadates teist firmat, kelle RKAS välja valis, ViaCertat, siis selle juhatuse liige Kalev Arusoo on 90ndatel kohtu all olnud ebaseadusliku relvaäri organiseerimise asjus. Tema ettevõtte pakutud objekt on Tartu mnt 83.

Detailplaneering kehtestati tagantjärele. Samuti on huvitav, et pakkumise esitamise ajal puudus kinnistul detailplaneering, mis lubaks ehitada krundile büroohoonet. Vastav detailplaneering kinnitati alles tänavu 27. jaanuaril.

Uus hange

Maksu- ja tolliametile soovitakse nüüdse hankega leida üüripinda ligikaudse suurusega 11 600 ruutmeetrit, statistikaametile ligikaudse suurusega 4 800 ruutmeetrit. Mõlema üüripinna ruume soovitakse üürida kümneks aastaks ning eeldatav kasutusse võtmise aeg on hiljemalt 2013. aasta III kvartal.Pakkumused tuleb esitada Riigi Kinnisvara ASile hiljemalt 26. augustil 2011.

Autor: Mattias Tammet

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785