15. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa kinnisvaragrupp teenis ligi 200 mln krooni kahjumit

Urmas Sõõrumaale kuuluva U.S. Invest kontserni kuuluv kinnisvarafirma Rotermann Grupp OÜ teenis mullu 192,9 miljonit krooni kahjumit ehk ligi kaks korda vähem aasta varasemaga võrreldes.

Enim mõjutasid ettevõtte tulemust 150,2 miljoni kroonine ebatõenäoliste nõuete provisjoneerimine ning 14,3 miljoni kroonine investeeringute ümberhindamine kapitaliosaluse meetodil, selgitas ettevõte juhatuse liige Heiki Kivimaa tegevusaruandes.

Müügitulu Grupil mullu ei olnud, 2009. aastal oli müügitulu 7,46 miljonit krooni.

Tütar- ja sidusettevõtete negatiivset tulemust mõjutas aruande andmeil kinnisvarainvesteeringute õiglasesse väärtusse hindamisega saadud 36,1 miljoni kroonine kahjum.

Aastavahetuse seisuga oli Rotermann Grupi omakapital 191 mln krooni ulatuses negatiivne ja juhatus tegi nõukogule ettepaneku tõsta omakapital seaduses nõutud tasemeni rahalise või mitterahalise sissemaksega.

Ettevõtte bilansimaht oli aastavahetusel 336,2 miljonit krooni ehk ligi kolmandiku võrra vähem kui aasta varem. Lühiajaliste laenukohustuste hulk oli aastavahetuseks vähenenud viiendiku võrra 504,4 miljonile kroonile.

Aruandeaastal keskendus ettevõte põhiliselt Eesti kinnisvaraturule, mistõttu müüdi osaluse Venemaa ettevõtetes Rotermann Rus ja Rotermann Petersburg ning Läti ehitusettevõttes SIA Citi. Rotermann Rusi müügihind oli 19 miljonit krooni, tehingu kahjum hinnanguliselt 8,2 miljonit krooni. Citi osalus müüdi 909 600 krooniga ja tehingust kaasnes kahju 6,1 miljonit krooni. Sellest 5,5 miljonit krooni oli kajastatud allahindlusena 2009. aasta aruandes.

Sel aastal plaanib Rotermann Grupp väljuda ehitusteenuste osutamise valdkonnast ja jätkata haldus- ning üüritegevusega olemasolevatel objektidel. Samas keskendutakse võimaluste otsimisele arendustegevuse jätkamiseks Eesti kinnisvaraturul.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785