14. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmme investeeringuist saab lõviosa eakate keskuse ehitus

Nõmme linnaosa paneb järgmisel aastal investeeringute pearõhu Valdeku tänavale eakate päevakeskuse renoveerimisele.

Valdeku tänav 13 hoone projekteerimist ja ehitamist on plaanis alustada 2012. aastal ning maja peaks valmima 2013. aasta sügiseks. Protsessi käigus müüb Nõmme linnaosa Vabaduse puiestee 65 ja 77 ning Nõmme-Kase 12B hooned ning Sihi tänav 26 pool kinnistut, teatas linnaosavalitsus.

Lisaks taotleb Nõmme linnaosa valitsus järgmise aasta investeeringuteks raha Pääsküla gümnaasiumi kapitaalremondiks ning uue lasteaia ehitamiseks Nõmmele. Samuti taotletakse raha Nõmme kultuurikeskuse kõrval asuva maja ostuks, et ellu viia Nõmme kultuurikeskuse laiendus.

Kavas on ka Nõmme spordimaja projekteerimine ja ehitus Nõmme gümnaasiumi territooriumile, Hiiu tennisehalli rekonstrueerimine ning kergliiklustee rajamine Valdeku tänava ja Viljandi maantee nurgalt kuni Pärnu maantee Selverini.

Samal aastal on plaanis Vabaduse parki istepinkide ja piirete paigaldamine ning kergliiklustee rajamine. Lootuse puiestikku loodavasse Kerese parki kavandatakse malelaudu, kõnniteid ja valgusteid. Kavas on ehitada ka viis spetsiaalselt koertele eraldatud treeningväljakut Nõmme eri paigus. Samuti kavatsetakse rajada elanike jaoks rannapuhkealad Männiku järve, Väikejärve ja Rahu järve piirkonda. Investeeringurahade taotlemisel peetakse silmas ka Pääsküla ja Laagri vahelise kraavi puhastamist, korrastamist, asula maa-ala kuivendamist ning sademevee ärajuhtimist.

Kokku taotleb linnaosa valitsus Tallinna järgmise aasta eelarvest ligikaudu 12 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785