14. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas maja soojustamisel kolmandik raha riigilt saada?

Kasutamata saastekvoodi müügist jagatavat toetust korterelamuse rekonstrueerimiseks on seni kasutanud 115 maja 2,8 mln euro eest.

KredExist saab taotleda renoveerimistoetust 15%, 25% ja 35% ulatuses, piirmäärad sõltuvad korterelamu rekonstrueerimise komplekssuse tasemest: toetuse saamiseks peab toetust taotlev korterelamu saavutama energiasäästu kuni 2000m2 suletud netopinnaga korterelamus vähemalt 20%, üle 2000m2 korterelamus vähemalt 30%, täitma energiaauditis toodud soovitused ja programmi „Korterelamu renoveerimislaen“ nõuded. Rekonstrueerimistööde teostamisega tuleb hoones tagada sisekliima vastavus nõuetele ning korterelamu peab saavutama vähemalt energiamärgise klassi E. toetuse saamiseks peab toetuse taotleja lisaks eelmainitud tingimuste täitmisele rekonstrueerima küttesüsteemi lokaalselt reguleeritavaks, paigaldama radiaatoritele küttekulude jaoturid, soojustama ja rekonstrueerima fassaadi osaliselt või täies mahus, soojustama ja rekonstrueerima katuse, vahetama kõik aknad energiasäästlike akende vastu, mida eelnevalt vahetatud ei ole ja saavutama rekonstrueerimisega vähemalt 40% energiasäästu soojusenergia tarbimiselt ning energiamärgise klassi D. toetuse saamiseks peab toetuse taotleja lisaks kõikide eelmainitud tingimuste täitmisele paigaldama soojatagastusega ventilatsioonisüsteemi, saavutama rekonstrueerimisega vähemalt 50% energiasäästu soojusenergia tarbimiselt ning saavutama energiamärgise klassi C. 

 15%

 25%

 35%

"Kuigi toetusi eraldatakse järgmise aasta novembrini võtab renoveerimisprojekti koostamine aega ning just praegu on õige hetk oma maja renoveerimisele mõelda,“ märkis KredExi energiasäästu projektijuht Heikki Parve.

Korterelamute toetamiseks kasutatakse vahendeid, mis saadakse Eesti riigi kasutamata saastekvootide müügist Luksemburgile. Toetustaotlusi saab esitada mullu 27. septembrist vahendite ammendumise või 30. novembrini tuleval aastal.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785