13. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Citycon plaanib jõuliselt laieneda ja vara kokku osta

Kaubanduskinnisvara arendaja ja haldaja Citycon OYJ kinnitas strateegia, mille kohaselt kasvab kontserni portfoolio viie aasta jooksul kahekordseks.

Tallinnas Rocca al Mare, Kristiine ja Magistrali kaubanduskeskusi haldava Citycon OYI strateegia järgi saavutab ettevõte lähiajal Põhjamaade ja Balti regioonis kaubanduskeskuste valdkonnas turuliidri positsiooni. Eesmärk saavutatakse kontserni valduses olevate keskuste laiendamise ning konkureerivate kaubanduskeskuste üle võtmisega, teatas ettevõte.

Cityconi juhatuse esimehe Marcel Kokkeeli sõnul keskendutakse turgude vallutamisel endiselt konkurentsivõimelistele kaubanduskeskustele perspektiivsemates linnades.

"Jaekaubanduse kinnisvara arendajana otsime laienemiseks atraktiivseid pindu ja sihtkohti, mis võimaldavad saavutada parima rentnike koosluse ning laiema kaubavaliku,” lisas Kokkeel. Tema sõnul uurivad mitmed rahvusvahelised jaeketid võimalusi sisenemaks Norra ja Balti turgudele, kust otsitakse tugevat partnerit, kes omaks võimsat turupositsiooni ja suudaks pakkuda atraktiivseid asukohti.

Praegu omab Citycon Rootsis, Soomes, Eestis ja Leedus kokku 36 kaubanduskeskust ja 46 muud kaubanduskinnisvara. Kokkeeli kinnitusel kavatseb kontsern oma aktivat kahekordistada. Turuliidri positsiooni hindab ettevõte omale Soomes ja Eestis. Lisaks tegutseb ettevõte Rootsi ja Leedu turul ning kavatseb siseneda Norra, Taani ja Läti turgudele.  

“Meie eesmärk on Põhjamaades ja Baltikumis saada oma klassi parimaks, tugevdades turundustegevust ning tuues turgudele uusi jaekette,” ütles Kokkeel.

Citycon omab ja opereerib kokku 35 kaubanduskeskust ning 46 muud jaekaubanduskinnisvara Soomes, Rootsis, Eestis ja Leedus. Cityconi käive ulatus möödunud aastal kokku 195,9 miljoni euroni. Tänavu esimeses kvartalis kasvas Cityconi käive 5% 52 miljoni euroni. Renditulud kasvasid samal perioodil 32,4 miljoni euroni ning maksudejärgne kasum 14,4 miljoni euroni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785