Keskliit survestab allkirjadega elektri kallinemist selgitama

Omanike Keskliit kogub allkirju, et survestada Eesti Energiat selgitama hinnatõusu taotluse tagamaid.

Koduomanikke ühendav Omanike Keskliit hakkas eile koguma allkirju, et Eesti Energia avalikustaks, selgitaks ja põhjendaks hinnatõusu taotlusi. 12 tunniga oli juba 520 inimest oma allkirjadega toetanud ettevõtmist.

Omanike Keskliidu volikogu liikme Priit Värgi sõnul tingis petitsiooni koostamise vajaduse hiljutine Eesti Energia uudis, milles märgiti, et kavatsetakse tõsta elektrihinda. Kummastav oli energiamonopoli avalikkuse teavitamise viis, kus pressiteadete näol anti tükk-tüki haaval teada miks on üldse hinnatõus vajalik.

Selleks, et tulevikus häguseid selgitusi hinnatõusu osas vältida nõuab Omanike Keskliit, et Eesti Energia avalikustaks oma koduleheküljel taotluse samal päeval kui see esitatakse Konkurentsiametile.

Värk lisas, et organisatsioon kavatseb selle petitsiooniga pöörduda ka Riigikogu poole, et seadusandja kaaluks muuta kohustuslikuks hinnataotluste avalikustamine nii Eesti Energiale kui ka kõigile teistele universaalteenuseid pakkuvatele monopolidele.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed