Kuressaarde plaanitakse uut elamukvartalit

Kuressaare linnavalitsus algatas üleeile Saare Arendusbüroo Grupp OÜ finantseerimisel Pihtla tee 43 detailplaneeringu, mille kohaselt rajatakse endise parketivabriku krundile seitse rida- ja korterelamut ligi poolesaja korteriga.

Saare Arendusgrupp OÜ juht Tõnu Paju on firma loobunud krundile varem planeeritud ärihoone rajamisest, kuna vahepeal on kerkinud Auriga keskus ja Säästumarket, vahendab Meie Maa.

Paju sõnul hakkab krundi arendamine toimuma sammhaaval ning hooneid püstitakse ükshaaval vastavalt turuolukorrale ning rendi- ja ehitushindadele. “Hakkame hoone haaval tegema, kuid arvan, et kohapealsetel inimestel pole väga palju jõudu neid kortereid osta, mis tähendab, et müügitegevus tuleb suunata ka Saaremaalt väljapoole,” rääkis Paju. 

Elamukvartalis oleks praeguse eskiisi järgi seitse hoonet, nende seas ka suur korterelamu. Ka on tulevikus elamukvartali arendamisel kavas maha lammutada olemasolev tehasehoone, kus praegu tegutseb elektroonikafirma Ionix Systems OÜ(endine Volex Estonia OÜ).

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed