Endisest KGB hoonest saab korterelamu

Tallinna Linnaplaneerimise Amet väljastas Tallinnas Pagari 1 asuva hoone rekonstrueerimise ehitusloa, mis võimaldab alustada 42 lukskorteriga korterelamu väljaarendamist, teatas hoone arendusfirma.

Pagari 1 rekonstrueerimine algab peatselt ning uued elanikud saavad sisse kolida 2013. aasta keskel. Korterite suurus on vahemikus 80 ja 140 ruutmeetrit.Hoone juurde kuulub ka haljastatud siseõu. Hoone arendajaks on arendusettevõte Pagari1, projekti tegi ARS Projekt.

Pagari 1 hoone ajalugu ulatub aastasse 1911, mil Briti kodanik William Tulip ostis Tallinnas kolm kinnistut, mis asusid Pagari, Pika ja Laia tänava vahele jäävas kvartalis. 1912. aastal valmis seal arhitekt Hans Schmidti projekti järgi ehitatud äri- ja eluhoone. 1920. aastal Eesti Vabariigi valdusesse läinud hoones asus sõjaministeerium ja sõjaväe peastaap. Hiljem asusid majja nõukogude julgeolekuorganid, 1941. aastal rajati hoone keldritesse kinnipeetute kongid.  

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed