Parkimine kesklinnas maksab kahe Kopli korteri hinna 

Tallinna kõige kallimad autode parkimiskohad on City24 andmetel praegu müügis Viru keskuses. Seal müüdava parkimiskoha hinna eest võib Koplisse soetada kortereid paarikaupa.

Praegust linna kõige kallimat parkimiskohta vahendav OÜ Vaim ja Vara kutseline maakler Ulvi Pechter on oma kliendi varast rääkides sõnaaher. Ütleb, et vaadata ja pildistada ei ole selles 22 369 eurot (350 000 krooni) maksvas parkimiskohas midagi. Kuid ta kinnistab, et on varemgi kesklinnas kalleid parkimiskohti maha müünud.

Ostjad on nii eraisikud, kes on endale kesklinna korteri soetanud, ettevõtted, kellel on vaja parkimiskohta, või ka välismaalased. “Tingitakse alati, iseasi, kas õnnestub midagi alla saada,” ütleb ta hinna kohta. Kui omanikul on müügiga aega, siis ta müübki sellise hinnaga, ütleb Pechter.

Ta teab rääkida ka juhust, kus parkimiskoha hind oli juba pool aastat varem kokku lepitud. Kui aga tehinguks läks, siis müüa hoopis tõstis hinda. Aga ikkagi osteti ära. Ostjad peavad lähtuma vajadusest ja tihti on parkimiskoht neile möödapääsmatu.

Mingeid hinnatrende Pechter välja tuua ei oska, öeldes, et tegemist on kinnisvarast hoopis erineva kaubaga. Näiteks sõltuvad parkimiskohtade hinnad hoopis parkimishindade muutustest linnas.

Loe parkimise kohta tänase Äripäeva kinnisvara rubriigist. Päevapileti selleks saad soetada siin .

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed