1. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP 10 ehitusuudist

Ehitusuudised.ee on oma lugejateni vahendanud käesoleva aasta kuue kuu jooksul 1350 uudist, mida on ühtekokku loetud 1,2 miljonit korda. Menukaimaks uudislooks Kadri Jakobsoni artikkel "Võlasilmus Koger ümber", mida loeti enam kui 10 000 korda. 

Ehitusuudised.ee lugejate lemmikud I poolaastal: 

1.  Võlasilmus Kogeri ümber - Kadri Jakobson

„Oleme tegelikult lõksus. Me pole võlurid ja me ei võta raha puu otsast.“ Need sõnad kuuluvad Eesti ehitusturu ühele vaalale Andres Kogerile, kelle ümber tõmbub võlaring üha pingumale.

2. Aak: ei tea, kas see on korruptsioon või tellija rumalus - Kadrin Karner

Lennusadama hankel osalenud ja neljandaks jäänud NCC Ehituse juhatuse esimehe Toomas Aagi sõnul ei ole olukord, kus hanke võitnud firma küsib juurde ühe kolmandiku hanke maksumusest, hea ehitustava.

3. Raplamaale rajatakse 200 miljoni euro eest uus küla - Kadrin Karner

Oxford Sustainable Group käivitas Rapla maakonnas Juurus 200 miljoni eurose Oxford Parki nimelise linnaku arenduse.

4. Uued leiutised katuselt lume puhastamiseks - Tea Taruste

Lume paljusus on innustanud Põhja-Soome leidureid, kes on välja tulnud kahe uue seadildisega, mis aitavad katustelt lund eemaldada.

5. EfTEN ostis Tartus Kapitali majana tuntud büroohoone - Tea Taruste- Katariina Krjutškova

EfTEN Kinnisvarafondi tütarfirma EfTEN SPV1 ostis 2,25 miljoni euroga Tartus, Ülikooli 6A asuva büroohoone, mis tartlastele tuntud kui Kapitali maja.6. K & H hülgas võlgades tütre 

Ehitusettevõtte K & H Tallinna eelarvestaja ja keskkonnaspetsialist Sergei Beloded tuleb igal hommikul kell kaheksa tööle peaaegu inimtühja kontorisse, kus pole enam tööd ja ka palka ei maksta.

7. Vink: keegi ei osanud hoone nii halba seisukorda ette näha - Kadrin Karner

Nordeconi juhatuse esimehe Jaano Vingi sõnul on Lennusadama ehitusel lisa 36 miljoni Eesti krooni ehk 2,3 miljoni euro küsimine igati põhjendatud, kuna mitte keegi ei osanud ka eelnevate uuringute käigus näha ette, kui halvas seisukorras hoone tegelikult on.

8. Väärt kujundusideed ADM kontoris - Tea Taruste

Mulluse Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia pälvisid  Rotermanni Jahulaos asuvad  ADM Interactive bürooruumid. E-turundusagentuuri tegevjuht Riho Pihelpuu tunnistas, et oli pisut skeptiline, kas summad, mida töö eest küsitakse, on seda ikka väärt.

9. Eesti ehitaja tunnipalk Soomes ei pruugi 2 euroni küündida  - Tea Taruste

Soome ehitusplatsidel käib äge kassi ja hiire mäng välistööliste alatasustamise või ümbrikupalkade varjamiseks, mille kõige räigem näide on alla kahe euro suurune tunnipalk Eesti puuseppade brigaadile.

10. Soome koduomanikud: eestlased tuleb maamaksust vabastada - Tea Taruste

Soome üks mõjukamaid kolmanda sektori organisatsioone Suomen Omakotiliitto (Soome Koduomanike Liit) avaldab toetust Eesti kodude maamaksust vabastamisele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785