Autor: Aivar Hundimägi • 1. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristlased äritsevad ehitustel musta tööjõuga

Mittetulundusühingu varjus on aastaid käinud musta tööjõu vahendamine erinevatele ehitusobjektidele, kirjutab tänane Äripäev.

Ajakirjanik Kadri Jakobson paljastab Äripäevas ilmunud uurivas artiklis, kuidas Tallinna sotsiaalmaja juhid vahendasid sotsiaalmaja elanikke mustalt tööd tegema erinevate ehitusobjektidele.

Musta tööjõudu kasutati näiteks Solarise ehitusel, samuti praegu pooleli oleval Järvevana tee ehitusel. Aga ka ühe Tallinna Sadama hoone renoveerimisel ning koguni eksporditi Rootsi lumekoristusele.

Musta tööjõu vahendamisega tegelesid MTÜ Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskus juhid Rein ja Taavi Käsk ning musta tööjõudu kasutas ka endine justiitsministeeriumi vanglate peakaplan Igor Miller, kes 2008. aastal pälvis Eesti Kirikute Nõukogu oikumeenilise aastapreemia vanglakaplanaadi ülesehitamise ja arendamise eest.

Rein Käsk on samuti justiitsministeeriumi palgal. Ta on Murru vangla sotsiaalosakonna peaspetsialist-vanemkaplan. Pastor Rein Käsk on Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse eestvedaja. Tema poeg Taavi Käsk on sama koguduse jutlustaja.

Tallinnas sotsiaalmaja pidavate Käskide kaudu on võimalik hankida odavat tööjõudu erinevatele ehitusobjektidele ja heakorratöödeks. Tööjõu teeb odavaks see, et töölepinguid töötajatega ei sõlmita ning Käskide vahendusel ajutist tööd leidvad inimesed jäävad kokkulepitud tasust ilma.

Rein Käsk peab tänases Äripäevas ilmunud artiklit sotsiaalmaja elanike kättemaksu. “Teile “infot” jaganud meie jaoks anonüümsed “kannatanud” kuuluvad ilmselt nende hulka, kel tuli oma käitumise tõttu lahkuda ja kes üritavad omal kombel kätte maksta. Nii nagu meie oma klientuuri ei taha eelarvamuslikult ühe mõõduga mõõta, on ka teil eesõigus igal juhtumil tegeliku taustaga tutvuda. Ma manitseksin teid seda tegema,” lausus Rein Käsk.

Loe paljastust usumeeste ärist musta tööjõuga täna ilmunud Äripäevast. SIIN .

Artikli lugemiseks vajaliku päevapileti saab osta

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785