30. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kiitis heaks eluasemevaldkonna arengukava rakendusplaani

Valitsus kiitis täna heaks "Eesti eluasemevaldkonna arengukava 2008-2013" rakendusplaani 2011. aastaks, mis kajastab kõiki selleks aastaks planeeritud tegevusi kolmes peamises valdkonnas nagu eluasemete kättesaadavus, eluasemefondi kvaliteet ja eluasemekeskkonna kvaliteet.

Iga valdkonna osas on välja toodud valdkonna eesmärk ja tegevusvaldkonna planeeritud eelarve maksumusprognoosi kohaselt 2011. aastaks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Rakendusplaanis kavandatavate tegevuste peamiseks elluviijaks on sihtasutus Kredex. Vastavalt vajadusele kaasatakse täiendavalt teisi eluasemevaldkonnas tegelevaid katusorganisatsioone. Rakendusplaani tegevusi rahastatakse Eesti riigieelarvest ja Euroopa Liidu struktuurifondidest.

Rakendusplaanis toodud tegevuste rahastamiseks on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile sihtotstarbeliselt eraldatud vahendeid 2 556 466 eurot, millest enamik on suunatud paljulapseliste perede kodutoetuse meetmele, 150 023 eurot hoonete energiatõhususe saavutamise ja eluasemefondi kvaliteedi tõstmiseks, 10 000 miljööalade veebilehe täiendamiseks ning 142 500 eurot Kredexile meetmete rakendamise halduskuludeks.

Renoveerimislaenu käenduste ja riiklikult tagatud eluasemelaenude laenukäenduste finantseerimiseks on vahendid eraldatud eelnevatel aastatel Kredexi sihtkapitali, samuti on mõningane jääk omandireformi käigus tagastatud majade renoveerimistoetuse meetme eelarves, mis on Kredexile eraldatud 2007. aastal ja mille rakendamist saab finantseerida eelarvejäägi arvelt.

Lisaks esitati valitsusele teadmiseks aruanne Eesti eluasemevaldkonna arengukava 2008-2013“ täitmise kohta aastal 2010.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785