28. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Citysse ehitatakse kolmiktorn, kliinik ja spordikompleks 

Veel selle aasta septembris avatakse Ülemiste City lasteaed, edaspidi on kavas ehitada spordikompleks ning avada kliinik. Technopolis Ülemiste plaanib aga septembris alustada hoogsat ehitustegevust. 

Technopolis Ülemiste juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul ehitatakse kõigepealt valmis 10korruseline nüüdisaegne büroomaja, kuid see on vaid esimene etapp Lõõtsa 8 ette planeeritud kolmiktornist.

Kolmes 10korruselises majas on kokku 24 000 m² põrandapinda. Samaaegselt teise torniga ehitatakse praeguse Lõuna parkla asemele parkimismaja.

„Kolmiktorni valmimine tähendab Ülemiste City kasvu rohkem kui 50%,” ütles Jostov. „Meil on olemas ehitusõigus ja valmisolek jätkata ehitamist ka kohe peale kolmiktorni valmimist. Jälgime pidevalt turgu ja hoiame alati järgmise projekti „kuumana”,” lisas ta.

AS Mainor juhatuse esimees ning AS Mainor Ülemiste nõukogu liige Rainer Aunpu sõnul on Targa Äri Linn kasvanud suurimaks teadmistel põhinevaks majandusstruktuuriks Eestis. „Ülemiste Citysse on investeeritud 1,2 miljardit krooni erakapitali. Plaanime järgmise viie aasta jooksul arendustegevust hoogsalt jätkata ning muuta siinset keskkonda linnaku asukate jaoks veelgi mugavamaks ja aega säästvamaks,“ lausus Aunpu.

Veel selle aasta septembris avatakse Ülemiste City lasteaed, edaspidi on kavas ehitada spordikompleks ning avada kliinik. Linnaku ligipääsetavust parandavad veelgi ümbritseva infrastruktuuri arendused. Aastaks 2013 on plaanitud Ülemiste ristmiku väljaehitamine. Järgmise viie aasta eesmärgiks on trammiliini toomine kesklinnast lennujaamani läbi Ülemiste City, Suur-Sõjamäe tänava neljarealiseks ehitamine kuni Smuuli teeni ning nn Tallinna väikese ringtee väljaehitamine.

2010. aastal loodi AS Ülemiste City ja Soome börsifirma Technopolis Plc partnerlusleppe raames Targa Äri Linna arendamiseks ühisfirma Technopolis Ülemiste AS. 

Ülemiste City Targa Äri Linnas tegutseva ligi 220 uuendusmeelse ja teadmisi väärtustava ettevõtte kogukäive ulatub tänaseks 345 miljoni euroni. Piirkonda on viie aastaga investeeritud ligi 83 miljonit eurot erakapitali.

 Targa Äri Linn, mille idee käidi esmalt välja täna viis aastat tagasi, laiub nüüdseks 33-hektarilisel territooriumil kaasaegses linnakus, ning on sünnikohaks suurele osale Eesti IT-ekspordist. Targa Äri Linnas käib igapäevaselt tööl ca 3500 inimest ning linnakus asub üle 220 ettevõtte. Välja on ehitatud 46 000 m² kaasaegset büroo- ja kontoripinda. Lisaks on linnakus ca 120 000 m² tööstus- ja laopinda. Uusima arendusena avati täna AS Laser Diagnostic Instruments kõrgtehnoloogiline labori- ja tootmishoone.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785